Luftërat E Napleonit

Год написания книги
2022
Një vështrim në luftërat magjepsëse të epokës Napoleonike.
Revolucioni Francez i fundviteve 1790 ishte një nga ngjarjet më kritike në historinë e Evropës. Ishte momenti përcaktues – një rrëshqitje historike e tokës, e cila e çoi botën në një epokë të re, krejtësisht të ndryshme. Mjerisht, të tilla ndryshime vijnë gjithmonë me një çmim të lartë. Fill pas Revolucionit pasuan një sërë konfliktesh në shkallë të gjerë, të cilat kolektivisht njihen si Luftërat Napoleonike. Madhësia dhe egërsia e tyre, si dhe humbja e jetëve që shkaktuan ishin të pashembullta deri në atë kohë, dhe ato i treguan botës vëzhguese se ndryshimi i historisë njëmijëvjeçare mund të jetë brutal, i mbrapshtë dhe i trazuar.

Translator: Aurel Manushi

Читать онлайн

Авторизуйтесь чтобы можно было оставлять комментарии

Отзывы

список сообщений пуст